Welkom op de klasblog van het zesde leerjaar! Eindeloos veel surf- en leerplezier!

maandag 10 maart 2014

Poppenkast voor dummies


De jongens en meisjes van het zesde leerjaar hebben voor de kleuters poppenkast gespeeld.

Wat we daarvoor hebben gedaan zal ik je nu vertellen:

  1. Samen met onze grootouders een sokpop of een geboetseerde pop gemaakt.
  2. In groepjes een verhaal bedacht.
  3. Een bijpassend decor gemaakt.
  4. Poppenkast gespeeld.

De kleuters vonden het geweldig en wij vonden het ook leuk om poppenkast te spelen.

Wil jij ook eens poppenkast spelen, dan krijg je hier nog een paar tips:

  1. Luid roepen zodat de kleutertjes die achteraan zitten je goed kunnen verstaan.
  2. Duidelijk maken welke pop er aan het praten is.
  3. Duidelijk maken wat er juist gebeurd.

Alvast veel succes!

ZOEK JE MEE? 

POPPENKAST    -   KLEUTERS    -   GROOTOUDERS    -    SOKPOP   -   FLESPOP  -   VERHAAL   -   DECOR   - ROEPEN   -   SPELEN  -   PUBLIEK   -   APPLAUS    -   PLEZIER

Z
A
C
U
O
R
O
C
E
D
A
V
I
W
T
E
K
E
I
L
B
U
P
K
L
K
O
S
Z
L
M
S
A
R
P
N
V
E
R
H
A
A
L
P
M
S
L
I
O
L
R
I
L
K
O
E
Z
O
A
F
K
N
E
W
V
Z
N
L
I
K
U
L
W
V
I
R
O
E
P
E
N
P
S
E
O
E
Z
K
L
I
W
N
P
O
V
S
K
L
E
U
T
E
R
S
B
P
N
P
A
B
L
S
I
P
A
L
K
I
O
O
Z
O
P
E
L
U
W
B
N
W
C
P
S
R
E
D
U
O
T
O
O
R
G
A

                                                                                                                                 Joke Blevi






VIJF EN ZES OP BEZOEK IN FORT LIEFKENSHOEK


“Fort Liefkenshoek is geen saai, stoffig en lelijk fort. Het is omgebouwd tot een heus doe-centrum. Een leuk dagje vol geschiedenis en interessante weetjes voor jong en oud! “

Cleo

“Ik vond het spel waarbij je containers mocht laden heel plezant. Ik wist niet dat er in Kieldrecht veel garnalen zijn gevangen en dat garnalen pellen een dorpsspel werd.”

Koen

“Ik vond het onvergetelijk dat we in het Fort Liefkenshoek gingen waar Napoleon zijn soldaten geslapen hebben. De cafetaria was vroeger een lijkenhuisje. Dat was wel gaaf.”

 Elena     


“Het spiegeldoolhof was een klein, maar leuk doolhof.”

Emiel


“Het grappigste waren de liedjes die toen gezongen werden. Vooral dat liedje dat ze zongen terwijl ze garnalen aan het pellen waren.”



 Joke


“Bijna iedereen had de quiz gedaan. We hebben ook een stop-motionfilmpje gemaakt. Kort samengevat: Het was supertof!

 Camille

zondag 9 maart 2014

Ruimtevaarders gesignaleerd in de Wetstraat!

Onder een stralend winterzonnetje trotseerden onze enthousiaste zesdeklassers op 7 januari een drukke ochtendspits richting Brussel. Daar gingen ze het Federaal Parlement en het Planetarium met eigen ogen ontdekken.
Aangekomen in de Wetstraat verwelkomde een gids ons met open armen en leidde onze groep door een doolhof van majestueuze gangen. In de projectiezaal werden we getrakteerd op een filmpje waarin allerlei bekende politici een tipje van de democratische sluier oplichtten.


Daarna verkenden we het groene halfrond van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het rode halfrond van de Senaat. We voelden ons net echte politici toen we op de statige zetels van de volksvertegenwoordigers en senatoren mochten plaatsnemen.
De gids vertelde ons in geuren en kleuren over de roemrijke geschiedenis van deze historische ruimtes. Je vroeg je onmiddellijk af welke verhalen je zou horen, mochten deze muren konden praten. Hier werd en wordt immers de geschiedenis en de toekomst van ons land geschreven...


Toen we door de overweldigende gangen van dit prachtige gebouw kuierden, voelden we de priemende ogen van de imposante borstbeelden van voormalige premiers en voorzitters op de talrijke schilderijen over onze schouders meekijken. Ze zagen een geïnteresseerde groep die aan de lippen van de gids hing, honderduit vragen stelde en met volle teugen genoot van deze schitterende pracht en praal.
Sindsdien kennen coalitie, oppositie, commissie en meerderheid voor ons geen geheimen meer. De opvolging van minister Pascal Smet, oud-leerling van onze school, is na ons bezoek ongetwijfeld verzekerd.


Nadat we de innerlijke mens versterkt hadden, vlijden we ons neer in de comfortabele zetels van het planetarium. Binnen de kortste keren konden we naar hartenlust genieten van een betoverende sterrenhemel op de 840 m² grote plafondoppervlakte.
We werden ondergedompeld in de magische sterrenwereld, die sinds mensenheugenis tot de verbeelding spreekt. De indrukwekkende projectie verklaarde de lange, zwoele zomeravonden en de korte kille winterdagen.
We beleefden een heuse zonsverduistering en speurden naar allerlei bekende en minder bekende sterrenbeelden.


Als kers op de taart traden we als echte astronauten in de voetsporen van Dirk Frimout en Frank De Winne en doorboorden we atmosferen van planeten, overschreden we de grenzen van ons Zonnestelsel en verkenden we de verste uithoeken van ons onmetelijk universum. Gelukkig hoefden we de tijdens onze ruimtereis de gevleugelde woorden "Haasdonk, we have a problem" niet te gebruiken. Integendeel!


Na een voorspoedige busrit en een fractie van een lichtjaar later bereikten we, vele ervaringen rijker, vertrouwde Haasdonkse bodem.


We kwamen, zagen en beleefden een onvergetelijk dagje Brussel!