Welkom op de klasblog van het zesde leerjaar! Eindeloos veel surf- en leerplezier!

zaterdag 24 maart 2012

24 keukenprinsen - en prinsessen toveren overheerlijke desserts uit de mouwen

RECEPT  VOOR CULINAIRE HOOGSTANDJES



Ingrediënten: 

24 enthousiaste chef-koks
12 verschillende recepten voor overheerlijke desserts
Allerhande etenswaren van alle seizoenen en uit alle windrichtingen
1 goeduitgeruste kookarena


Bereiding:
Dompel 24 zelfverzekerde chef-koks onder in een schoolrefter.
Overgiet vervolgens het geheel met  een pittig OVSG-examensausje.
Kruid stevig bij met zelfgekozen recepten en een verplicht snuifje persoonlijke toets.
Besprenkel het kookfestijn met het nodige bloed, zweet en tranen.
Voeg daarna naar eigen smaak enkele mespuntjes zout of suiker toe.
Arroseer met opstijgende aromatische chocolade- en deegdampen.
Nappeer met klinkende keukentermen als au bain- marie, coulis en moelleux.
Dresseer zodanig dat het water onmiddellijk in de mond komt.
Werk tenslotte af met een Bourgondische smulpartij.
Serveer met een berg verse afwas.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten